Vakantiegevoel vast houden!

In de zomer gaan de meeste mensen met vakantie. Weken genieten en ontspannen op de camping, in de bergen of aan zee. Lekker uitgebreid eten, tijd voor je familie en even niet aan je werk denken. De batterij weer opladen en bijkomen, daar is de vakantie voor bedoeld. Maar aan elke vakantie komt een einde en moet je weer aan het werk.

Je neemt je voor het vakantiegevoel vast te houden, maar vaak is dit na een paar dagen alweer verdwenen. Je wordt weer meegenomen in de dagelijkse sleur. Toch is het mogelijk het vakantiegevoel vast te houden en zelfs belangrijk om vaker te ontspannen. Stress is ongezond voor ons lichaam en speelt een grote factor bij het ontstaan van diverse ziektes.

Hier wat tips om het vakantiegevoel vast te houden!

  • Plan een avond per week met degene waarmee je op vakantie bent geweest. Bekijk gezamenlijk de foto’s, eet en drink wat je ook in je vakantieland hebt gegeten en haal herinneringen op.
  • Plan, als je weer op kantoor komt, 1 of 2 dagen in om je mails weg te werken. Eventueel kun je je out of office melding nog aan laten staan, dit geeft rust om ook daadwerkelijk de tijd te nemen die nodig is.
  • Ga de eerste maand als je terug bent van vakantie elk weekend 1 dag iets leuks ondernemen (met je gezin). Even heerlijk een dag ontspannen, wat te bekijken en doen. Ga een nieuwe stad in Nederland ontdekken, wandelen aan zee, een dagje naar de Veluwe, een motorboot huren op een van de vele plassen, picknicken in het park. Er zijn legio mogelijkheden die niet veel geld hoeven te kosten.
  • Beweeg dagelijks tenminste een half uur. Ga wandelen. Maak ‘s avonds na het eten nog even een wandeling in de buurt of het bos. Bewegen ontspant, is goed voor je gezondheid en het doet je stresshormoon dalen.
  • Slaap voldoende. Tijdens de vakantie slaap je gemiddeld langer. Zorg ook voor voldoende slaap thuis. Je lichaam heeft voldoende slaap nodig om te herstellen en op te laden.
  • Eet en drink tenminste eens per week wat je in je vakantieland ook at en dronk.