Seizoenskalender

 

Eten volgens de seizoenen is goed voor je! In seizoensfruit en -groente zitten de vitamines die jouw lichaam in dat seizoen nodig heeft. In de winter is dat bijvoorbeeld extra vitamine C. Daarnaast is het vitaminegehalte van seizoensproducten van nature hoger en is smaakvoller. Eten volgens het seizoen is bovendien ook duurzamer. Voor het kweken van seizoensgroente hoeven namelijk minder gifstoffen te worden gebruikt. Doordat het product uit de omgeving komt, is er ook minder transport nodig en dat zorgt voor minder CO2-uitstoot.

En niet onbelangrijk: seizoensfruit en -groenten zijn ook beter voor je portemonnee, want in het seizoen zijn ze veel goedkoper.

Wil je weten welke groente- en fruitsoorten nu in het seizoen zijn? Kijk in de seizoensgroentekalender.

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de lekkerste recepten!

Know Your Food helpt je bij het kiezen van een gezonde maaltijd! Makkelijke recepten en tips om het leven nog wat leuker en gezonder te maken.

Recept bananen dessert Recept bananen groente smoothie