Recept

Zoete aardappelpuree met kabeljauw

2 personen

20

Diner

Ingrediënten

  • 250gr kabeljauwfilet (ongeveer)
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • klontje roomboter

Bereiden

  1. Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook ze met het deksel op de pan in een bodem water (1,5cm) voor 10 minuten. Stamp fijn in het kookvocht met een klontje roomboter, peper en zout.
  2. Snijd de courgette in ‘frietjes’. Verwarm 2 eetlepels (olijf)olie en bak de courgette tot ze bruin zijn.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg de kabeljauw toe. Bak per zijde 2 minuten.
  4. Rasp de citroenschil over de courgette met sap van halve citroen. Sprenkel een beetje citroensap op de kabeljauw.