Recept

Vegetarische Indiase curry

2 personen

30 minuten

Diner

Print dit recept

Deel via Email

2 personen

30 minuten

Diner

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2el Indiase currypasta
  • 1el bloem/meel
  • 200ml kokosmelk
  • 120gr zilvervliesrijst
  • 10 takjes koriander
  • hand cashewnoten
  • 1el zonnebloemolie

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de ui fijn.
  2. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, bloem en de currypasta toe. Laat onder goed roeren in een paar minuten de geuren van de curry vrijkomen. Voeg de aubergine en kokosmelk toe en een beker water, roer goed. Proef het gerecht na ongeveer 10 minuten stoven. Voeg eventueel zout toe of nog wat currypasta voor meer pit.
  3. Verwarm in een droge pan de cashewnoten tot ze licht bruin kleuren.
  4. Serveer de rijst in een torentje op een bord, verdeel de saus erbij, bestrooi met de cashewnoten en knip de koriander erover.

Heb je toch zin in een stukje vlees? Voeg kippendij toe aan de saus voor een niet-vegetarische variant!