Recept

Turkse gevulde aubergine

2 personen

15 minuten

Diner

Print dit recept

Deel via Email

2 personen

15 minuten

Diner

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 150gr half-om-halfgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1th kaneel
  • 7 takjes verse munt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine doormidden. Haal met een lepel een beetje van het vruchtvlees eruit. Snijd de ui fijn en de tomaat in stukjes.
  3. Bak in een koekenpan het gehakt met de ui, aubergine vruchtvlees en tomaat. Voeg kaneel, peper en zout toe en pers de knoflook erboven uit. Bak 5 minuten tot het gaar is.
  4. Knip de munt erboven fijn maar houd 2 takjes apart.
  5. Vul de aubergine met het gehaktmengsel en druk aan. Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 15 minuten in de oven.
  6. Strooi als de aubergine gaar is de laatste muntblaadjes erover.

Serveer met een gemengde salade van rucola, geraspte wortel, volkoren couscous, feta, granaatappelpitjes en munt.