Recept

Salade Niçoise

2 personen

20 minuten

Diner

Print dit recept

Deel via Email

2 personen

20 minuten

Diner

Ingrediënten

  • ½ romaanse sla in repen
  • ½ blik tonijn (of 100 gram verse tonijn kort grillen)
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 1el zwarte olijven
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 1 tomaat in partjes
  • 1 ei, hardgekookt
  • 4 ansjovis (uit blik)
  • 100gr krieltjes
  • 100gr sperzieboontjes
  • Dressing:
  • 3el olijfolie
  • 1el azijn
  • 1th mosterd
  • 1th honing

Bereiden

  1. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf.
  2. Kook de krieltjes in een bodem water en een snufje zout met het deksel op de pan voor 10 minuten.
  3. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 minuten tot alles gaar is. Giet af en spoel af met koud water.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een potje met deksel en schud het geheel zodat het goed mengt.
  5. Verdeel alle ingrediënten behalve het ei en de ansjovis in een platte schaal. Voeg de dressing toe en garneer met partjes ei en de ansjovis.