Recept

Ratatouille

4 personen

30 min

Diner

Print dit recept

Deel via Email

4 personen

30 min

Diner

Ingredi├źnten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika (geel)
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 2 rode ui
  • 2el gedroogde Proven├žaalse kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 200gr zilvervliesrijst
  • 2el rode wijnazijn
  • 4el olijfolie

Bereiden

1. Snijd alle groente in grove stukken. Hak de knoflook fijn.
1. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en verwarm even. Voeg alle groente toe en bak 5 minuten op hoog vuur onder goed roeren. Voeg de tomaten en kruiden toe en eventueel wat rode wijn.
2. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar.
3. Verwijder de deksel, voeg de azijn toe, wat peper en zout en laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken. Besprenkel met de olie en serveer met de rijst.

TipJe kunt de ratatouille ook goed voor twee dagen maken. Lekker als saus over de pasta of met een stuk brood.