Recept

Oosterse zoete aardappelpuree met gember

2 personen

15

Diner

Ingredi├źnten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2cm verse gemberwortel
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • klontje roomboter

Bereiden

  1. Schil de aardappels dun. Snijd ze in gelijke stukken. Des te kleiner, des te korter je ze hoeft te koken.
  2. Rasp met een handrasp de gember en knoflook fijn boven de aardappels. Snijd het sjalotje fijn en voeg ook toe.
  3. Kook de aardappels in een bodem water (1,5cm) met deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  4. Pureer de aardappelen met een stamper in het kookvocht. Voeg een beetje peper en zout toe. Met een klontje roomboter en eventueel een scheutje melk maak je de puree romiger.

 Dit is een heerlijk gezond basis recept voor puree. Lekker bij kabeljauw, kimchi, varkenshaas, broccoli of boontjes.