Recept

Noodles met broccoli en garnalen

2 personen

15 min.

Diner

Print dit recept

Deel via Email

2 personen

15 min.

Diner

Ingrediënten

  • 120gr volkoren noodles
  • 250gr broccoli (middelgrote stronk)
  • 1 rode ui
  • 2cm verse gember
  • 1 knoflookteen
  • 50gr taugé
  • 2el sojasaus
  • 2el ketjap
  • 100gr grijze (roerbak-)garnalen (koeling)
  • 2el sesamolie

Bereiden

  1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de broccoli in gelijke roosje en de steel in stukjes. Maak de roosjes niet te groot. Verwarm in een wok een bodem water (1cm) en voeg de broccoli toe. Laat koken; zo wordt de broccoli alvast een beetje gaar en het water verdampt. Voeg als het water verdampt de olie toe. Verwarm.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Schil een stukje gember. Voeg de ui aan de broccoli toe. Rasp met een handrasp de gember en knoflook boven de pan. Voeg de garnalen toe. Roer goed en bak op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  4. Voeg de sojasaus, ketjap, taugé en noodles toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm op hoog vuur nog 2 minuten.
  5. Serveer direct. Lekker met wat sesamzaadjes of pinda’s.