Recept

Koreaanse kimchi

10 personen

20

Diner

Ingredi├źnten

  • 1 chinese kool (ongeveer 1 kilo)
  • 1 bos lente ui
  • 1 winterpeen
  • ┬Ż rettich
  • 10gr verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1el gedroogde chili
  • 1el paprika poeder
  • 1tl vissaus
  • 5gr suiker
  • 22gr zout

Bereiden

  1. Snijd alle groente in kleine stukken. Rasp de knoflook en gember met een handrasp fijn. Meng alles in een grote kom en masseer met je handen tenminste 5 a 10 minuten, tot al het vocht eruit loopt.
  2. Voeg alles samen in een goed schone weckpot. Duw de groente onder het vocht, laat het vocht toe tot 2cm onder de rand. Het restje vocht kun je weggooien.
  3. Laat de pot op kamertemperatuur 1 week fermenteren. Check de kimchi dagelijks, roer, duw de groente onder, open de weckpot om het gas te laten ontsnappen, proef.

De kimchi is tenminste 3 maanden houdbaar in de koelkast. En is een super smaakvol bijgerecht bij diverse Hollandse en oosterse gerechten.