Recept

Indiase vegetarische curry

4 personen

20 min.

Diner

Print dit recept

Deel via Email

4 personen

20 min.

Diner

Ingrediënten

  • 3el Indiase milde curry pasta
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ prei
  • 120gr zilvervliesrijst
  • 175ml kokosmelk
  • 30gr cashewnoten
  • 10 takjes koriander

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Snijd de ui fijn en de prei in ringen. Verwarm een eetlepel olie en voeg ui en prei toe. Bak voor 3 minuten. Voeg de eetlepels currypasta toe en pers of rasp de knoflook erboven. Bak nog 2 minuten tot de pasta gaat geuren. Voeg de kokosmelk en een kopje water aan de curry toe.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg aan de currysaus toe. Laat de curry voor 10 minuten zachtjes koken. Wordt hij te dik, voeg extra water toe. Proef. Wil je hem pittiger voeg extra pasta toe.
  4. Bak de noten kort in een koekenpan zonder olie. Serveer de rijst met de currysaus. En garneer met de noten en fijngeknipte koriander.