Recept

Broccoli met mosterd en kip

2 personen

20 min.

Diner

Print dit recept

Deel via Email

2 personen

20 min.

Diner

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli (ongeveer 350gr)
  • 120gr kippendij (2 à 3 stuks, zonder vel en bot)
  • 300gr krieltjes
  • 1el Dijonmosterd
  • 2el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 3el olijfolie

Bereiden

Broccoli met mosterd, kippendijfilet en gebakken aardappels

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de krieltjes toe. Bak ze op middelhoog vuur onder regelmatig roeren in 15 minuten gaar en bruin.
  2. Snijd de broccoli in gelijke roosjes en de steel in stukjes. Stoom de broccoli gaar of breng 1 cm water in een pan aan de kook en laat de broccoli met deksel op de pan gedurende 5 minuten koken. Giet af.
  3. Bak de kippendij in een eetlepel olijfolie in 10 minuten onder regelmatig keren gaar.
  4. Meng de mosterd, peper en zout, de crème fraîche en 150ml water in een kommetje. Voeg het mengsel toe aan de bijna gare kip. Roer goed en laat koken. Proef en voeg eventueel meer mosterd toe als je dat lekker vindt.
  5. Snijd de ui in stukjes en voeg deze de laatste 3 minuten aan de krieltjes toe.
  6. Serveer de krieltjes met de broccoli en schenk de mosterdsaus erover en leg de kip erbij.