Recept

Broccoli met kaas uit de gril

4 personen

15 min.

Tussendoortje

Print dit recept

Deel via Email

4 personen

15 min.

Tussendoortje

Ingrediƫnten

  • 400gr broccoliroosjes
  • 400gr bloemkoolroosjes
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 75gr geraspte kaas
  • 1 stukje Parmezaanse kaas
  • 100gr spekjes
  • 2el olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de gril in de oven op 180 graden.
  2. Kook de broccoli en bloemkool samen in een grote pan met 2 cm water en deksel gedurende 4 minuten. Ze garen nog na.
  3. Snijd de ui fijn. Bak de spekjes zonder olie in een pan gedurende een paar minuten, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit.
  4. Vet een grote ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de groente toe samen met de spekjes en meng goed. Bestrooi met wat geraspte kaas en ruim peper. De kaas is zout, dus zout hoef je niet toe te voegen. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas boven en zet gedurende 5 minuten onder de gril. Kijk na 5 minuten of het niet te bruin wordt. Goed in de gaten houden, want het kan heel snel zwart worden!

Lekker met een stukje kabeljauw en volkorenspaghetti.