Know Your Food

 

Wat is een gezonde levensstijl?
Een gezonde levensstijl betekent goed eten, voldoende bewegen, omgaan met stress, regelmatig ontspannen, je leven goed organiseren en genieten.

Gezonde voeding is eten dat je nodig hebt en voeding waarvan je geniet!
Wil je gezond eten? Zorg dan voor voldoende groente, fruit en vezels, minder calorieën, en weinig suiker en zout. Volwaardige voedingsmiddelen, weinig kant-en-klaarproducten en weer lekker zelf koken. Gezond aan tafel met het hele gezin.

Voldoende bewegen
Bewegen heeft meer gezondheidsvoordelen dan je denkt. Dagelijks een ommetje maken tijdens de lunch zorgt ervoor dat je je hoofd even leeg kan maken en de nodige beweging krijgt. Bewegen heeft het meeste effect als je stevig doorloopt of doorfietst. Je hart gaat dan iets sneller kloppen en juist dit brengt het gezondheidsvoordeel met zich mee.

Ontspannen
Van alleen maar werken en rennen in je leven, word je niet gelukkig. Bovendien is stress de grootste oorzaak van hart- en vaatziekten. Plan dus regelmatig ontspanningsmomenten in.
Geniet van wat je eet en geniet van de kleine dingen in het dagelijkse leven.

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de lekkerste recepten!

Know Your Food helpt je bij het kiezen van een gezonde maaltijd! Makkelijke recepten en tips om het leven nog wat leuker en gezonder te maken.

Recept bananen dessert Recept bananen groente smoothie