Vorige maand: Avocado

Misschien wel de hipste groente van dit moment, de avocado. En terecht!

Buiten de verrukkelijke smaak is een avocado vet gezond. Vet is een avocado zeker, maar dit zijn gezonde vetten, vetten die je lichaam zelfs nodig heeft om goed te functioneren.
Maar let op: een avocado bevat veel calorieën, eet er dus niet te veel van!

Hoe zie je of een avocado rijp is?
De avocado dient aan de punt zacht ingedrukt te kunnen worden. Als hij rijp is, maar je eet de avocado nog niet, bewaar ‘m dan in de koelkast. Zo blijft hij nog dagen goed. Een andere manier om te testen of een avocado rijp is om het bruine pitje in de top te verwijderen. Is het daaronder nog groen, dan is de avocado nog niet rijp, is het bruin, dan is de avocado wel rijp.

Als de avocado goed rijp is, kun je de schil er eenvoudig af trekken. Let op: eenmaal aangesneden wordt een avocado heel snel bruin. Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Je kunt een aangesneden avocado in de koelkast in folie nog een dag of twee bewaren.

Hoe kun je een avocado sneller laten rijpen?
Doe de avocado samen met een banaan in een plastic zak. De banaan zorgt ervoor dat de avocado sneller rijpt. Dit proces duurt ten minste een dag.

Combineer!
Avocado combineert heel goed met vis. Gebruik deze combinatie als voorgerecht of borrelhapje.

Weetje
Wist je dat een avocado goed is voor een gezonde huid? Een avocado heeft dat effect van binnenuit, door hem te eten, maar ook van buitenaf. Smeer gepureerde avocado als masker op je gezicht.

1 avocado heeft ongeveer 250 calorieën.

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de lekkerste recepten!

Know Your Food helpt je bij het kiezen van een gezonde maaltijd! Makkelijke recepten en tips om het leven nog wat leuker en gezonder te maken.

Recept bananen dessert Recept bananen groente smoothie