Vorige maand: Zoete aardappel

Goed slapen, voldoende bewegen én voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen is niet altijd makkelijk in deze drukke en stressvolle maatschappij. Toch kan de juiste voeding je vaak al helpen bij een goede nachtrust of kan je je dagelijkse lunch combineren met wat beweging. Zo sla je meerdere vliegen in 1 klap.

Wist je dat de zoete aardappel eigenlijk helemaal geen aardappel is, maar een groente?
Zoete aardappelen zitten boordevol stoffen die goed zijn voor je hart, en bevat veel magnesium welke goed zijn tegen stress is. En minder stress zorgt uiteraard voor een betere nachtrust.
De zoete aardappel is een inuline houdende knol, een verdikking van de wortels. Het staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden, na rijst, tarwe, maïs en cassave. De zoete aardappel zit vol met onder andere vitamine B en C, maar zit ook vol vezels en mineralen. Niet alleen lekker, maar ook erg gezond dus!

Wil jij weten hoe je lekker kan variëren met de zoete aardappel? Deze groente leent zich namelijk voor veel verschillende bereidingen.

 

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de lekkerste recepten!

Know Your Food helpt je bij het kiezen van een gezonde maaltijd! Makkelijke recepten en tips om het leven nog wat leuker en gezonder te maken.

Recept bananen dessert Recept bananen groente smoothie